zondag 5 januari 2014

Colosseum (Rome, Italië)

Eigen foto buitenkant Colosseum

De bekendste attractie van heel Rome, een plek die je niet over kunt slaan als je in Rome bent. Natuurlijk wil ik jullie als archeologiestudent een kleine historische achtergrond geven, het Colloseum is gebouwd tijdens de keizers van de Flavische dynastie (van 69 tot 96 na christus). Dit amfitheater was in de Romeinse tijd echt het hoogtepunt van Rome, letterlijk en figuurlijk. Het bouwwerk torende boven alle gebouwen uit, maar wat binnen gebeurde was voor veel Romeinen echt ongelooflijk. Soms werd het hele theater volgepompt met water en dan werden er zeeslagen nagespeelt met echt drijvende boten. De gladiatorgevechten waren ook erg populair, hiervoor werden soms zelfs dieren helemaal vanuit Afrika gehaald met de boot.

Een nadeel aan het Colosseum is dat je soms uren in de rij moet staan, hiervoor heb ik een tip! Je  koopt een kaartje dat automatisch geldt voor het Colloseum, het Palatijn en het Forum Romanum dus je kunt beter je kaartje halen bij het Forum Romanum, dat is vlakbij het Colosseum en er is vaak amper een rij. Je kunt dan vaak zó doorlopen. Het is makkelijk om bij het Colosseum te komen, met de metro kun je gewoon uitstappen bij halte Colosseo en dan loop je er bijna tegenaan en wegwijsbordjes staan overal in de stad.

Eigen foto links Merel, rechts ikzelf in het colloseum

Entreeprijzen 

Volwassenen €12,00
EU inwoners tussen 18 en 24 jaar €7,50
EU inwoners jonger dan 18 of ouder dan 65 - gratis
Sommige studenten mogen gratis afhankelijk van de studie gratis naar binnen, meer informatie daarover vind je hier.
Met dit ticket mag je niet alleen naar het Colosseum maar ook naar het Palatijn en het Forum Romanum, dus voor de entreprijs heb je de hele dag wat te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten