donderdag 9 januari 2014

Dagtrip Barcelona (Barcelona, Spanje)


Mocht je helemaal enthousiast zijn geworden over de reisaanbieding van vandaag dan heb ik direct een tip voor een leuk dagje weg in de omgeving van Blanes, natuurlijk Barcelona. Vanaf Blanes heb je een stoptrein die direct naar Barcelona rijdt in ongeveer anderhalf uur. De kosten van een retourtje zijn ongeveer €10,- dus daar hoef je het echt niet om te laten. Het treinstation ligt iets buiten het centrum dus het is wel handig om hier met de stadsbus heen te gaan, deze stopt in het centrum en rond de boulevard. Tickets richting Barcelona zijn overigens vaak ook niet zo duur vanuit Nederland, dus ga je niet naar Blanes dan kan Barcelona toch wel interessant zijn.

File:Panoramic view of the entrance to the Park Güell. Barcelona, Catalonia, Spain.jpg
Parc Guell Fotograaf: Mstyslav Chernov


Top 3 Barcelona
  1.  Parc Guell, het beroemdste park in Barcelona ontworpen door Gaudí. Dit is zo’n prachtige plek met veel natuur maar ook prachtige kleine huisjes. Dit park is echt een sprookje om in rond te lopen. Zelf zou ik er makkelijk de hele dag kunnen doorbrengen maar ook voor een uurtje is dit park de moeite waard. Het ligt iets buiten het centrum dus als je nog iets meer wilt doen op de dag pak dan de bus.
  2.  Sagrada Familia, wat de eiffeltoren is voor Parijs is de Sagrada voor Barcelona. De kerk is ontworpen door Gaudí net als Parc Guell en nog veel meer monumenten in Barcelona. Als je in Barcelona bent moet je even langs deze kerk lopen, de kerk is niet af en de binnenkant is dan ook niet zo interessant.
  3. Las Ramblas, het winkelgebied van Barcelona waar je alle winkels kunt vinden. Van H&M tot topshop alles zit hier. Een leuke kledingwinkel in de stijl van H&M en ZARA is de Stradivarius, sla deze dus niet over.

5 opmerkingen:

  1. Leuk, Barcelona staat zeker nog op mijn lijstje van plaatsen die ik echt nog moet bezoeken :)

    liefs,
    Femke van unendful.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Parc Guell kost tegenwoordig entree (en niet zo'n beetje ook). Zo jammer! Als budget alternatief heb ik Parc Labyrinth, echt een prachtig en rustig park.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amazing pictures!|
    I’m in love with your blog.

    Have a wonderful day!

    xoxo
    Kelly

    http://www.we-heart-fashion.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk! Het staat zeker ook nog op mijn lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beautiful, I will be going to Barcelona this summer, can hardly wait!

    BeantwoordenVerwijderen